Vid sommartinget 1719 i Bollebygd (AD EVIIAABA:570, bild 9320, finns följande mål:
6. Ryttmästaren Wälborne Herr Gustaf Otto Billberg, efter stämbning kärade till Biörcketorpa kyrkias säxmän för det de af honom emottaget en malm liusekrona i betalning för de 50 d:r smt, som sahl. Herr Häradzhöfdingen Hoffdahl till kyrkian testamenterat och sedermera upfört bem:te liusekrona allenast för 24 d:r smt, och emot aftal fordra resten.
Till answar instälte sig kyrkians sexmän såsom Lars Månsson i Bugiärdet, Lars Gunnarsson i Berg, Torsten Bengtsson i Lilla Reflanda, Anders Larsson i Backa, Måns Torstensson i Stenbacka och Jöns Erichsson i Reflanda, som i så måtto blefwo härom med Herr Ryttmästaren förente: att kyrkian behåller den omtwistade liusekronan för sitt af Herr Häradzhöfdingen Hoffdahl undfångne Testamente af fembtijo dahl:r smt, och wara sedan alt widare åtahl i detta målet ifrån befriad.
Jag tolkade det först som att kyrkan fått en ljuskrona bara värd 24 d:r, mot testamenterade 50 d:r. Men i slutet av första stycket står det att Billberg "emot avtal fordrar resten". Så jag landar i tolkningen att kyrkan fått ljuskronan värd 50 d:r och att själva uppförandet kostat 24 d:r, vilket senare belopp Billberg fordrar. Kan man tolka sammanhanget på något annat sätt?