Sveriges Kyrkor volym 185 handlar om Vederslöv och Dänninglanda kyrkor. Däri framgår att Vederslövs kyrkorum förlängdes några meter år 1758 på grund av skador på västpartiet. Vidare sägs att det under en av de stora hällarna i långhusets västra del finns en murad grav för general Johan Stenflyckt, d. 1758. Graven är, som Lars Norrby säger, igenfylld. I kyrkan saknas annars helt adliga gravar eller gravminnen.
Om kyrkans rikt beslagna dörr skriver Samuel Rogberg 1770: Eljest förtjenar här at märkas Kyrko=dörren, som är med allehanda figurer beslagen, och förmenas wara tagen ifrån gården Allatorp i Tofta s: der K.(ung) Alle wid pass år 2493, efter Werldenes skapelse, skal hafwa bodt, och låtit denna dörren, den han til sitt eget hus nyttjat förfärdigas af sin Son smeden Wering eller Werland, som uti Wilkina saga omtalas. Man kan väl gissa att denna fantastiska historia är ett påhitt av regementskvartermästaren Peter Rudebeck från Huseby som var mycket intresserad av antikviteter precis som sin kände farbror Olof Rudbeck. Peter Rudebeck var ägare till Allatorp och sålde herrgården till Peter Björkman år 1709 mot släktens vilja.
Om Vederslövs sägs också bl.a. följande: Att kyrkan i Vederslöv intagit en särställning visas av triumfbågens utsmyckning, där det på den norra sidan återges en biskop med en kyrkomodell i handen Om bilden säger bokens författare att den inte visar en helgonbiskop (således inte den Helige Sigfrid!) utan kan tolkas som en s.k. donatorsbild, sannolikt av stiftets biskop. Målningarna är mycket ålderdomliga och kyrkomodellen sägs ange att biskopen medverkat vid målningarnas tillkomst.