Hej Anne-Mai
Göteborgs församlingar var inte territoriella före 1883. Man registrerade sig i valfri församling och bosatte sig sedan var man ville. Efter 1883 blir det lite bättre. Då anges rote, kvarter och husnummer och ofta gatuadress överst på högersidan, åtminstone i en del församlingar. Lite om Göteborgs församlingar finns på Arkivguiden. Mantalslängderna kan nog ge besked om adress. Finns troligen i original på landsarkivet, men de tycks varken vara scannade eller filmade i Göteborg, se NAD.
När det gäller microkortsnumret kan du kanske hitta det i NAD. Välj Arkiv, skriv t.ex Göteborgs Gustavi, välj nr 2 Göteborgs Gustavi, välj personalförteckningar i vänsterkanten. Där finns förhoppningsvis ditt microkortnummer, så att du kan få volymbeteckningen. Genline kallar dem husförhör.
Genline har kyrkböcker för Masthuggs församling även före 1908, medan övriga aktörer och landsarkivet har dem i Oskar Fredrik. Se orsaken på Arkivguiden. Se även Sveriges församlingar genom tiderna.
Även serien AIIb kallar Genline husförhör, men det är fastighetslängder. De finns bara i vissa församlingar. Där kan man söka upp den fastighet, som hänvisas till och söka personamnet. Där står sidnummer i församlingsboken, AIIa-serien. Genline kallar även dessa för husförhör. AIb innehåller register till personalförteckningar. Det är lite olika vad som finns filmat/scannat i de olika församlingarna.
Läs gärna vad som står på bokryggen och titelbladet, samt information i början av volymerna, särkilt 1883. Sen går det ju alltid att be om hjälp här.
mvh Margareta