ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Lars-Göran Löwenborg

Sidor: [1]
1
Hellberg / Hällberg / Hellberg / Hällberg
« skrivet: 2011-03-07, 06:54 »
Tack så mycket, Lassew! Upplysningarna är guld för mig! Sorry för datumfelet, jag vet ju att var den 12/4 hon föddes, måste ha halkat med fingrarna när jag skrev! Och jag glömde att nämna, att det var i Stockholm jag såg henne sist, men det gick ju bra ändå :-)
 
Så, nu är det bara mina problem med hennes farfarsfarfar med hustru kvar, hoppas det finns någon möjlighet att lösa dem, för det skulle vara roligt att hitta förfäder så långt tillbaka i tiden,(deras föräldrar, om det är möjligt) även om 1700-talets början inte är fyskam! Att han hette Uhrväder betyder att han var en indelt soldat, har tyvärr inte tillgång till sådant material än så länge. / Lasse

2
Hellberg / Hällberg / Hellberg / Hällberg
« skrivet: 2011-03-06, 20:42 »
Ahoj! Jag har tappat bort min farfarsfarmor Emma Gustafva Hällberg f 12/3 1853 på Seglingsberg i Ramnäs efter år 1900. Vill gärna veta hur resten av hennes liv såg ut, var och när dog hon? Passar även på att fråga om någon kan hjälpa mig att luska reda på vilken dag i februari 1728 hennes farfarsfarfar Anders Mattsson Uhrwäder, på Uhrwäderstorp i Fläckebo föddes, och var? När och var dog han? Även var hans hustru Brita Persdotter f 18/5 1732 föddes? Och var och när hon dog förståss.
Tacksam om dessa frågor kunde besvaras, har själv kört fast. Dokumentationen från 1700-talets början är lite svårläst, och snål på uppgifter, åtminståne i Fläckebo!
Lasse

3
Löwenborg / Löwenborg
« skrivet: 2011-03-08, 08:15 »
Hej Lassew! Ända sedan min farfarsfar Frans bytte efternamnet från Hällberg till Löwenborg, har samtliga individer härstammande från honom stavat namnet med ett w, Stavningen med v tycks ligga hos den som fört in uppgifterna i kyrkböckerna, emedan bägge fallen finns noterade i samma gren, ömsom w, ömsom v. En parallell finns hos Emma: Hennes far och farfar stavade sina efternamn med ä- Hällberg, även hon noteras med ä i sitt efternamn, då hon föds och växer upp i Ramnäs, men så snart hon kommer till Södertälje/Stockholm ändras detta ä till ett e. Jag tror inte att Frans kallade sig adelsman, trots att hans far troligen var det, att unga, ogifta adelsmän spred sin vildhavre var nog inget ovanligt.
Den enda skillnaden mellan honom och en riktig adelsman är nog familjestatusen och hans uppfostran, den genetiska kopplingen hade han redan fått, om det nu var så. Oavsett vilket, är hans far denna adelsman, så finns han i mitt släktträd, och då har jag några individer att infoga i detta genom att hans släkt redan är utredd ända från Christoffer Tielman, det sparar lite utredningstid för min del. Ja, det är riktigt tråkigt att uppgiftslämnarnas (eventuella) dokumentation är försvunnen. Bouppteckning ja, jag vet inte hur dessa människor betraktade sin oäkta avkomma, då de senare i livet skaffade sig ett reguljärt förhållande med en del äkta avkomma, kanske höll de tyst om sina preäktenskapliga förehavanden och dess resultat? En chans finns ju, om det finns någon dokumentation i en dombok, eller i arkivmaterial runt hans födelseplats. Får se vad jag kan hitta. Tackar dig i vart fall för alla tips! / Lasse

4
Löwenborg / Löwenborg
« skrivet: 2011-03-07, 07:50 »
Tack ska du ha, Markus, lite nya uppgifter, och nya uppslag för vidare undersökningar har du givit mig! Frans Fridolf bytte namn från Hällberg till Löwenborg i Januari 1897, då han anländer till Eskilstuna från Ramnäs, där han växte upp från sju års åldern, efter att hans mor Emma skickat honom till sin faster Hedwig Gustafva Hällberg i Ramnäs. Själv fortsätter hon sitt liv i Stockholm, efter att ha rest runt med honom under sex-sju års tid, sökandes jobb som piga på bruk och säterier i Södertälje, Uppala och Mellösa. Tufft! Nu kan jag spinna vidare på de trådar du har givit mig, tack än en gång, Markus! / Mvh, Lasse

5
Löwenborg / Löwenborg
« skrivet: 2011-03-06, 19:37 »
Ahoj! Jag försöker knyta ihop min farfarsfarmor pigan Emma Gustafva Hällberg f 12/4 1853 på Seglingsberg i Ramnäs med en adelsman vid namn Löwenborg, jag tror han heter Fredrik Reinhold f 18/12 1847 i Karlskrona. Emma har flyttat till Klara östra kyrkogata 10 i Stockholm 14/11 1876 från Södertälje. Hon blir, eller är med barn, och frambringar detta på Provbarnbördhuset i Stockholm 23/5 1877. Det blir en pojke, som får heta Frans Fridolf, och det är min farfarsfar. Jag har bara kunnat använda statistiska- och uteslutnings-metoder för att försöka finna en lämplig kandidat som trolig fader. Rykten i familjen, samt två av varandra oberoende (amatör)släktforskare säger samma sak: Frans Fridolfs far var adelsman.(Amatör)släktforskarnas resultat har förmodligen bara rapporterats muntligen, inga dokumentationer står att finna. Jag behöver förmodigen en dombok för att vederlägga min misstanke, men har f.n. svårt att komma åt en sådan. Jag vill inte bygga vidare på den grenen, så länge det bara är min gissning. Jag hoppas någon kan hjälpa mig här! / Lasse

6
Hubbo / Hubbo
« skrivet: 2011-04-11, 08:34 »
Hej Leif, tack för ditt svar! Det löste lite problem för min del.

7
Hubbo / Hubbo
« skrivet: 2011-04-10, 11:11 »
Hej! I mitt arbete med att spåra mina anfäder, har jag nu hamnat i Hubbo. Jacob Jacobsson föddes här 6/10 1760, och jag finner honom i Hubbo C:2 bild 28 (AD online), men vad svårt det är för mig att tyda texten där! Om någon har tid och lust att hjälpa mig med en tolkning, vore jag mycket tacksam, födelseplatsen som bör finnas antecknad där kan visa var i hfl för samma tidsperiod han bodde med sina föräldrar och ev. syskon.
Mvh Lasse

8
Fläckebo / Äldre inlägg (arkiv) till 15 april, 2011
« skrivet: 2011-03-10, 17:24 »
Hej Ingmari! Har nu varit ute och fiskat lite, och upptäckte att GID 2372.42.84000 omfattar tiden 1816-1851, så jag letade vidare, och fann i Norberg C:4 Födde/Död 1728-1759 s. 21 bild 27 en Anders som föddes natten mellan den 4 och 5 Februari, och fadern hette Matts Jansson, tydligen så ung, att det var värt en notering, och modern kan jag inte läsa mer än ...sdotter, förhoppningsvis finns födelseplatsen inbakat i det som ser ut som ett dubbelt förnamn för henne eller strax innan detta. Behöver hjälp med texttydningen där.
Och för första gången läser jag under Omständigheter att han blev till genom Äkta samlag, alternativt för andra barn som blev till i Äkta säng. Nu har jag försått betydelsen av notationen Oäkta barn. Tack Ingmari, för att du ledde mig till Norberg!
Mvh Lasse

9
Fläckebo / Äldre inlägg (arkiv) till 15 april, 2011
« skrivet: 2011-03-10, 09:01 »
Anita! Tack ska du ha för detta förtydligande, jag begriper inte hur du lyckades läsa detta, men du har väl förmodligen några års vana att läsa sådana texter, till skillnad från mig, och min nybörjar nivå! Så, då letar jag vidare efter Stenstugan under Skultuna bruks noteringar. Gott!
Och ett stort tack till Ingmari! Kompletterande uppgifter, och ävensom nya, som jag ska infoga i mitt trädbygge! Och ett hum om var jag kan fortsätta mina undersökningar av de anor jag har. Hoppas materialet jag behöver finns i släktforskar-rummet på mitt bibliotek.
Det har visat sig att biblioteket är inte helt up to date, med sitt material, ex.v. så har de fått in den senaste utgåvan av rotemansarkivet, men inte installerat den på sin maskinpark o,s.v. Så, tack bägge två, nu har jag fått lite mer på fötterna, och kan förhoppningsvis komma vidare, samtidigt som jag rotar vidare i det jag redan har funnit.
Mvh Lasse

10
Fläckebo / Äldre inlägg (arkiv) till 15 april, 2011
« skrivet: 2011-03-09, 07:31 »
Tack Anita! Det var värdefull information du fick fram! Synd att Anders tycks bli en återvändsgränd, men jag sätter lite förhoppnigar till eventuell information ur det militära materialet som måste finnas, han var ju (indelt) soldat! Jag fick åxå reda på hustruns födelseort och hennes föräldrars namn, så där kan jag spinna vidare på denna gren. Jag har även korrigerat hennes födelsemånad i mitt träd. Du tycks ha en förmåga att kunna tolka dessa emellanåt väldigt svårtydda handstilar, så om du har tid och lust, så skulle jag vilja ha hjälp med tolkningen av Anders sonsonsonhustrus födelsebok:
 
Amalia Christina(Cathrina?) Eklund f 18260612 i Skultuna
Skultuna C:6 Födde 1775-1828 bild 195:
 
Född:Amalia Christina(Cathrina?) f  12/6 1826, döpt 13/6 s.å.
Föräldrar: (mkt svårläst)
 
F(?): Dr. O(E?)nif(t/ft/st?)ina (Christina???) son af d(j?)af(s?)h(k?) med tre korta horisontala streck under varandra sist.
M: Greta Stina Torsman(?) vid Stenstugan. 23 år. (hon dör 2 år senare av barnabörd)
 
Även här är det svårt att leta i hfl, för jag kan inte lokalisera Stenstugan i dessa böcker. Hoppas du har tid och lust med att översätta födelsebokens text till begriplig svenska! (om det är möjligt) Tackar dig för det du delgivit mig, tackar på förhand om du har möjlighet att hjälpa mig med det sista, M.v.h. Lasse

11
Fläckebo / Äldre inlägg (arkiv) till 15 april, 2011
« skrivet: 2011-03-08, 17:11 »
Hej Anita! Jag måste ha varit lite trött i morse, då jag skrev min fråga! Naturligtvis ska du få de nödvändiga uppgifterna. Vi har då Anders Mattsson Uhrwäder, på Uhrwäderstorp i Fläckebo. Från uppgifter i Genline:
Fläckebo AI:4 Husförhör 1748-1755 s. 33. Han är utan familj på torpet, så jag misstänker att det är noterat i en tid, innan har träffat sin blivande fru.
Fläckebo AI:4 Husförhör 1748-1755 s.126 anger hans födelsedag till ?/2 1728, hans frus namn Brita Persdotter * 18/5 1732, samt namn och födelsetidpunkt för tre barn, varav Mats är den som ledde mig fram till Anders via födelseboken för Fläckebo. Men som synes, aktuell hfl säger inget om vilken februaridag Anders föddes, eller var han såg dagens ljus. Britas födelseort är ej heller noterad, så där har jag fastnat, då jag inte vet var jag ska leta efter deras födelseböcker.
I Fläckebo AI:5 Husförhör 1775-90 bebor annat folk Uhrwäderstorp, så jag antar att familjen flyttat dessförinnan. Sonen Mats, som boendes i Irsta, kom från Fläckebo, enligt hfl från Irsta, men talar inte om när.
Emedan ungarna är födda 1764,-65 o -67, funderade jag på, om jag inte har skrivit fel årtalssekvens på hfl, men jag tror det var så: Uhrwäderstorp har noterats på två ställen i samma hfl, och jag tror inte det fanns någon hfl som täckte 1756-1774. Så, mellan 1767 och 1774 måste dom ha flyttat, förmodligen till Irsta. Har kollat dödboken för Fläckebo under samma tidsrymd, men ingen tycks ha dött under denna tid. Hoppas du fick lite bättre underlag nu, Anita! Tackar på förhand för hjälpen! / Lasse

12
Fläckebo / Äldre inlägg (arkiv) till 15 april, 2011
« skrivet: 2011-03-08, 07:05 »
Ahoj! Jag har upptäckt att jag har ställt följande frågeställning i fel forum, beroende på att jag som nybörjare på denna sajt inte förstått dess uppbyggnad. Min frågeställning:
 
Kan någon kan hjälpa mig att luska reda på vilken dag i februari 1728 Anders Mattsson Uhrwäder, på Uhrwäderstorp i Fläckebo föddes, och var? När och var dog han? Även var hans hustru Brita Persdotter f 18/5 1732 föddes? Och var och när hon dog förståss. Tacksam om jag får svar på dessa frågor, för då kanske jag kan fortsätta bygga på denna gren. Dokumentationen från 1700-talets början är lite svårläst, och snål på uppgifter, åtminståne i Fläckebo!
Lasse

13
Klara / Äldre inlägg (arkiv) till 2011-07-13
« skrivet: 2011-03-31, 09:07 »
Tack för era snabba svar! Karin, det var en bra länk du angav. Att hennes son inte finns med där beror på att hon skickade honom till sin faster i Ramnäs när han blivit skolmogen,  d.v.s. en 6-7 år, och därefter levde ensam, flyttandes mellan bruk och herrgårdar i sin jakt efter jobb, men flyttade omkring en hel del med ungen med sig, tills han skickades till Ramnäs. Efter att ha bott i Klara, hamnade hon på Eka i Hagby (Uppland), och därefter till Bredsjö i Järlåsa (Uppland). Inget problem att följa henne efter tiden i Klara, det är bara det att jag inte kan hitta henne i Klara, hennes gatuadress finns inte i kyrkböckerna, endast kvartersindelningar finns att söka under, och Klara Östra Kyrkogata 10 ligger i kvarteret Hägern Större, men jag kan inte hitta henne där under den aktuella tidsperioden.
Det som skulle vara intressant att läsa är den sociala anteckningen från Bet Sjukhus 1910-02-18, (från den länk du angav) men hur får man fatt i den? Men, tack än en gång för hjälpen, den gav mig lite mera ledtrådar om Emma, min farfarsfarmor!

14
Klara / Äldre inlägg (arkiv) till 2011-07-13
« skrivet: 2011-03-28, 10:13 »
Hej! Jag försöker hitta Emma Gustafva Hällberg *12/4 1853 i Ramnäs, Västmanland. Hon flyttar till Klara Östra Kyrkogata 10 14/11 1876 från Södertälje enligt inflyttningslängden BI:20 Bild 186 Hon är med barn, och föder det på provbarnbördhuset 23/5 1877, där det anges att hon flyttade in på nämda adress 15/4 1876 (CId:3 1877-1880 s. 41). Mitt problem ligger i att jag inte kan hitta denna adress, eller henne i hfl för 1876 i Klara, då de är indelade i kvarter, och Klara Östra Kyrkogata 10 ligger i kvartert Hägern Större, men ingen Emma står att finna där! Jag måste ha missat, eller förbisett något här, nybörjare som jag är, så jag ber om hjälp på detta sätt att hitta rätt på Emma och hennes adress.

15
Misterhult / Äldre inlägg (arkiv) till 10 december, 2011
« skrivet: 2011-04-21, 08:15 »
Tack så mycket för dessa uppgifter, Bo! Jag trodde det var stopp vid Olaus, men du serverade mig ett par generationer till via hans hustru Stinas släkt. En rätt spännande historia dessutom! Och det rätta namnet på  Magnus födelseplats, guld! Med Magnus bosättning på Vånga, blev det tre generationer som  bebott detta ställe, två generationer föddes där, allihop blev Rusthållare. Jag vet på ett ungefär vad den titeln innebar, men måste nu ta reda på vad en tremänningsryttare är för något. Att du fått reda på så mycket om Olaus är imponerande, jag vet inte om de hfl före 1812 helt saknas, eller om dessa inte har digitaliserats ännu, att leta genom den enda källan som ger information före 1812, födelseboken, efter Olaus och de telningar och annan information han lämnade till eftervärlden i denna, skulle vara omöjligt för mig, som fortfarande har svårt att läsa texten i densamma, så jag antar att du har använt andra metoder och källor, för att kunna skaka fram den information som du nu har givit mig. Stort tack!

16
Misterhult / Äldre inlägg (arkiv) till 10 december, 2011
« skrivet: 2011-04-20, 21:52 »
Hej Leif, tack för upplysningarna! Jag visste inte att han hade en bror, me namnet Zackarias mindes jag ifrån mina sökningar i Wånga i Tuna s:n, och då jag såg efter, så finns han på samma sida som Magnus i Tuna AI:1 s. 34. Och att deras far kallas Olaus vid Z's födelse och att det är höga militärer som vittnen får mig att tro att fadern är åtminståne en präst, eller något högre inom kyrkan, för det var väl bara tjänstemän inom kyrkan som lät latinisera sina namn? Om så är fallet, kanske man kan få reda på lite mer om denne Olaus från andra källor än hfl,som tyvärr inte finns att läsa före 1812 i Misterhult. Jag har funderat på om inte det står Plittorp som födelseplats, för den finns i Misterhult, men omöjligt att verifiera p.g.a. att hfl för aktuell tid saknas.
Roligt att du kunde peka ut denne Zakarias! Magnus var mycket riktigt gift med en Beata Nilsdotter, men dör 1797 i Wånga. Ska kolla upp Tuna C:2 s.513 i morgon, för nu är det läggdags!

17
Misterhult / Äldre inlägg (arkiv) till 10 december, 2011
« skrivet: 2011-04-19, 10:56 »
Hej!
Jag har i min jakt på anfäder tror jag att jag har spårat en Magnus Olofssons födelse (1734 i Misterhult) i födelseboken Misterhult CI:2 s.303. Den ende(? kan ha missat andra) som föds med namnet Magnus under det året föddes 15/9, fadern hette Olof Tunström, Confirmerades och Magnus är de enda ord jag har lyckats tyda här. Födelseplats och ev. modersnamn skulle jag vilja ha hjälp att tyda, om det går. Det är synd att det inte finns några hfl före 1812 i Misterhult, Skulle vara kul att få veta mer om denne Tunström.

18
Östraby / Äldre inlägg (arkiv) till 14 januari, 2013
« skrivet: 2011-05-11, 17:49 »
Hej Markus, och tack för alla upplysningarna! Jo, det är i sanning en spännande man, denne Anders. Synd att domboks-serien inte är intakt, det hade varit kul att veta lite mer kring detta med stölden, men även om detta lönnkrögeri, var inte sådant straffbart? Hans sista år kan inte ha varit så lätta, antecknad som lösdrivare i Östraby s:n ett par år efter giftermålet, med hustru och barn, som dock vistades i Markaryd under tiden. Han dör 1869, bara 40 år gammal, av vad avslöjas inte i dödboken. Hans hustru är lika intressant som person, flyttar hemifrån vid 15 års ålder, bosätter sig först i Danmark och sedan i Tyskland efter att Anders har dött, kommer tillbaka med 2 oä barn, antecknad som utfattig. Henne kan jag inte följa efter Östraby AI:11, för det är den sista hfl som finns att läsa. Jag kan naturligtvis studera dödboken från det årtalet AI:11 täcker och framåt, så långt det går, men just nu känns det som om jag vill spara det nöjet till ålderns höst! Men, jag tackar för det nya materialet du gav mig, jag ska försöka nysta så gått jag kan i dessa trådar!
M.v.h. Lasse

19
Östraby / Äldre inlägg (arkiv) till 14 januari, 2013
« skrivet: 2011-05-11, 09:12 »
Hej! Jag försöker kartlägga en anfader, Anders Johnsson Sjögren *16/11 1829 i Stenkelösa hus i Långaröd. Han kommer till Östraby 1858 från Kulla, som jag inte kan hitta (Östraby AI:4 s.182). Härifrån har jag följt honom fram till hans död 1869, och under hela den tiden anges att han är dömd vid Färs häradsrätt för första resan stöld. I AI:4 s. 182 står det förmodligen ett årtal, som jag inte kan tyda, och därefter någonting ... 2 år ... Baptist. I AI:5 s.175 står det något liknande (och för mig lika otydbart), och i AI:6 s. 130 finns förutom denna anteckning, en notis om ha(å)ller lön(n)Krögeri?. Han måste ha varit dömd före 1858, men jag kan inte hitta detta Kulla, som han kom ifrån 1858, dombok från Färs häradsrätt mellan 1725 och 1863 finns inte i ADonline, var och när han avtjänade sitt straff vet jag inte, vad han stulit likaså. Följa honom från födelseorten och framåt fastnar på att Långaröd AI:1 s.41 (1826-1833) anger att familjen flyttat till Ingarp? 1851, vilket är 20 år efter täckningstiden för denna hfl, så där tappar jag bort honom, hittar inte Ingarp heller. Hans far var född i Saxhusa, men var hittar jag detta ställe? Många frågor, men kan jag få hjälp med någon av dem, vore det guld värt!
M.v.h. Lasse

20
Tirup / Tirup
« skrivet: 2011-03-26, 06:58 »
Tack ska du ha, Eva! Din översättning är ovärdelig, jag känner mig som en analfabet inför dessa handstilar! Tyvärr så går det nog inte att bygga vidare på den här grenen, då den äldsta hfl från Tirup är från 1830. Men din översättning gör att jag kan ändra namnet på den persson jag följde till Tirup- jag trodde hon hette Kajsa, men med tanke på min analfabetism, så ser Kajsa och Sissa ganska lika ut, det blev dock bra i slutänden, datum och ort stämmer, och att hon dessutom hette Johannesdotter gör mig säker på att jag hamnade rätt. Tack än en gång, Eva!

21
Tirup / Tirup
« skrivet: 2011-03-24, 19:44 »
Hej! Jag skulle vilja ha hjälp med att läsa texten ur en födelse och dop-bok, för jag kan inte få fram så mycket ur den. Boken är Tirup C:2 1780-1800, sidan 15. Längst upp står årtalet 1787, och nästan längst ner på sidan finns 7 April. Jag har fått fram att pigan Elna Nilsdotter har fött ett oäkta barn, men så mycket mer kan jag inte få fram. Finns det någon som kan läsa dessa texter och som har lust att hjälpa mig med detta?

22
Landskrona / Äldre inlägg (arkiv) till 2011-05-31
« skrivet: 2011-03-26, 07:14 »
Tack ska han ha, Gustav! Efter 1890-95, upphör tydligen bruket med hfl, så där har jag lite problem med att följa personer på samma sätt. Tack för att du verifierade min misstanke!
Så, min undran över platsen VII fol. 7 kvarstår, var hittar man den?

23
Landskrona / Äldre inlägg (arkiv) till 2011-05-31
« skrivet: 2011-03-24, 12:48 »
Hej! Jag har följt med Sven Månsson Nord och hans hustru från Billeberga och hamnade här i Landskrona, dit dom flyttade 1890 till Fröjdenborg(hfl Landskrona stadsförsamling AI:94 1886-91 s. 31). Kikade i nästa paket med hfl för åren 1891-95, AI:107, där jag återfinner dem på s. 399. Boendes på Fröjdenborg, flyttar dom till VII fol 7 år 1892. Enligt registret i början på hfl, så hänvisar det även till sidan 265, där jag ser att dom bor på Neapel, och har flyttat hit från VII fol. 7 år 1893. Så, var hittar jag VII fol. 7, och hur ska jag göra, för att följa deras vidare öden, det finns inga hfl efter 1895 att söka i? Hustrun dör i Eskilstuna 1954, hennes make dog 1946, men var vet jag inte. Jag tror att dom fick ett till barn 1909, men inte i Landskrona. Gissar på Svalöv, men behöver veta hur jag ska komma vidare efter 1895!

24
Billeberga / Äldre inlägg (arkiv) till 14 september, 2012
« skrivet: 2011-03-24, 16:42 »
Hej, och tack för upplysnngar och snabba svar! Hmm... jag trodde att jag skulle finna Wärmö bland alla andra orter där i Malmöhus Län. Okej, så var inte fallet. Tittade i Billeberga,Födde,Vigsel,Död,1800-1839, sid 91, och där gömde an sig! Tack för tipset! Så nu när jag vill följa honom framåt i tiden, då bör jag hitta Wärmö som en av posterna någonstans i hfl, hoppas jag. Det blir nog att bläddra en stund, då det inte finns något register att kika på. Tack ska ni ha för hjälpen!

25
Billeberga / Äldre inlägg (arkiv) till 14 september, 2012
« skrivet: 2011-03-24, 10:40 »
Hej! I mitt arbete med att spåra mina anfäder, har jag kommit ner till en Måns Pehrsson, boendes i Billeberga nr 13 från 1846 till sin död 1891. Han föddes 1/9 1820 i Wärmö, men jag vet inte hur man kan finna födelseböcker och husförhör för Wärmö, så jag lyckas inte spåra hans föräldrar. Även hans son Sven flyttar till Wärmö 1882, och det skulle vara roligt att kunna följa upp hans göromål där, men som sagt, jag hittar inte dit via kyrkböckerna! Kan någon hjälpa mig?

Sidor: [1]