Åke och Carl-Johan! När det digitala materialet från SCB för 1950-talet upptäcktes och kunde användas i den förra versionen av Sveriges dödbok visade det sig att man för åren 1950 och 1951 använt en kod bestående av enbart ett nummer för socken (på landsbygden) eller stadsförsamling, och ett nummer för län. Det var ju först 1952 som storkommunerna infördes och vi fick den typ av sexsiffrig LKF-kod (län, kommun, församling) som används idag.
Lista över koder för 1950 medföljde det digitala materialet, men det gick aldrig att få något klargörande av hur 1951 års såg ut, så jag fick utgå från att de var identiska, vilket det nu efteråt visat sig att de inte var.
Den kod som 1950 användes för Borås Caroli visade sig 1951 avse Trollhättan, och Borås Gustav Adolfs kod 1950 är året efter återanvänd för Alingsås stadsförsamling.
En snabb statistisk koll visar att koden för Ulricehamn 1950 året efter använts av någon annan stadsförsamling i Älvsborg och samma gäller för Åmål. Det kan vara där som de saknade boråsborna finns, men det klargörs först den dagen någon registrerar Borås.
Skiljaktigheten mellan de två årens koder verkar ha varit störst i just de trakterna, för i stort sett har annars kodtabellen visat sig stämma.
Nej, dubblerade personnummer är personer som i olika register visat sig ha samma personnummer men markant olika dödsdatum. Detta är ca 9.000 st.